Safina slavila u Rimu

WTA Masters

Safina slavila u Rimu

Ruskinja Dinara Safina, prva igračica svijeta, pobjednica je teniskog Mastersa u Rimu, nakon što je u finalu savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa laganih i ubjedljivih 6:3 i 6:2.

Meč je trajao 90 minuta, a mlađa sestra Marata Safina iskoristila je pet od deset break prilika, dok je njena protivnica samo dvije od osam.

Tako se Safina revanširala Kuznecovoj za poraz u prošlonedjeljnom finalu u Stuttgartu, te poboljšala skor u međusobnim duelima na 8:5.
Prvoj igračici na WTA listi ovo je bila deseta titulu u karijeri za koju je nagrađena sa 350 hiljada dolara i 800 WTA bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti