Safina spasila meč loptu
Dinara Safina uz mnogo muke u četvrtfinalu

Australian Open, osmina finala

Safina spasila meč loptu

Dinara Safina uz mnogo muke plasirala se u četvrtfinale Australian Opena, prvog gran slama sezone. Treća nositeljica definitivno nije u formi kao sa kraja prošle godine, a protiv sebe je imala raspoloženu Francuskinju Alize Cornet, 15. nositeljicu.

Nakon što je prvi set osvojila sa 6:2 Safina je stala dopustivši Francuskinji da napravi preokret i u odlučujućem setu stigne do jednog poena od četvrtfinala.

Tada je presudila veća koncentracija Ruskinje koja je sa 7:5 izborila plasman među osam najboljih.
Da su Francuskinje veoma raspoložene pokazala je Mario Bartloli koja je eliminisala prvu nositeljicu, Srbijanku Jelenu Janković. Kako je igrala prva teniserka svijeta pokazuje rezultat po setovima - 6:1 i 6:4.
Ruski obračun Petrove i Zvonareve pripao je sedmoj nositeljici. Zvonareva je sa 7:5 i 6:4 prošla u četvrtfinale.

Osmina finala
Vera Zvonareva (Rus, 7) - Nadia Petrova (Rus, 10) 7:5, 6:4, Jelena Janković (Srb, 1) - Marion Bartoli (Fra, 16) 1:6, 4:6, Dinara Safina (Rus, 3) - Alize Cornet (Fra, 15) 6:2, 2:6, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.