"Šampion šampiona" nagrada za Nadala

Francuski L'Equipe odabrao najboljeg

"Šampion šampiona" nagrada za Nadala

Edmir Škorić

"Šampion šampiona", nagradu koju na kraju svake godine najboljem sportašu na svijetu dodjeljuje redakcija francuskog L'Equipea, za 2010. godinu proglašen je španski teniser Rafael Nadal.

Novinari pariškog dnevnika, L'Equipeova magazina, internet portala i TV postaje proglasili su Nadala najbolji, davši mu čak 777 glasova.

Nadal je slavio ispred svog sunarodnjaka, španskog reprezentativca i veznjaka Barcelone, Andreasa Inieste koji je dobio 200 bodova manje. Treće mjesto pripralo je Interovom nogometašu i veznjaku holandske reprezentacije Wesleyu Sneijderu.

Na četvrtom je mjestu završio filipinski boksač Manny Pacquiao (231 bod), a iza njega poredali su se američki košarkaš Kevin Durant (195), francuski sprinter Christophe Lemaitre (176) te francuski relijaški par Sebastien Loeb i Daniel Elena (140).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.