Sampras: Đoković je poseban

Sampras: Đoković je poseban

Sjajnom igrom i osvajanjem drugog Grand Slama u karijeri na Australian Openu Novak Đoković je pokazao da je spreman za najviše stvari. Nekada najbolji teniser svijeta Pete Sampras o Đokoviću ima samo riječi hvale.

"Nije lako osvajati Grand Slamove. Da biste došli do titule morate da imate nešto posebno u sebi. A, Novak Đoković je upravo takav. Postao je specijalan, i samo je jedan od nekoliko rijetkih tenisera koji mogu time da se pohvale", kaže Sampras i dodaje:

"Novak se sjajno kreće po terenu. Iz defanzive u napad prelazi bolje nego bilo ko drugi. Tu može samo da mu parira još Rafael Nadal. Federer mi je i dalje favorit. Ipak, iznenadio me je Đoković, koji ga je lako savladao u tri seta. To govori da je Roger na putu ka dole. Osvojio je 16 Grand Slamova, ima 29 godina, ne mora ništa da mijenja", zaključio je Amerikanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.