Sampras: Mogao bih dobiti Rogera
Velikani su igrali revijalne mečeve

Nekadašnji teniser o tenisu

Sampras: Mogao bih dobiti Rogera

Roger Federer nedavno je postao ponosni otac blizanki, Myle Rose i Charlene Rive.

I dok se sa svojom suprugom Miroslavom brine o djevojčicama njegov prijatelj i jedan od najboljih igrača svih vremena, Pete Sampras, kaže da činjenica da je Federer postao otac neće imati negativan uticaj po njegovu karijeru.

“Jednostavno, ne mogu zamisliti Rogera kako mijenja pelene u 4 sata ujutro. Rođenje djevojčica neće omesti njegovu karijeru. Svakako je rođenje djece nešto što mijenja život, ali je on fokusiran na tenis, a imaće veliku pomoć i od žene i roditelja”, istakao je Samprasa, koji je i sam otac dvoje djece.

Amerikanac je u karijeri osvojio 14 Grand Slam titular, a Federer ga je nadmašio slaveći na Wimbledonu.

Ipak, Sampras iznosi zanimljivo stajalište.

“Bio sam sretan kada sam prestao. Želio sam srušiti Emersonov rekord od 12 osvojenih Grand Slamova i to sam napravio. Emocionalno sam se ispraznio. Najveći svih vremena? Iako je to teško reći, rekao bih da je to Roger, ali bih ga u najboljim danima mogao pobijediti”, naglasio je Sampras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.