Sampras ostao bez trofeja

Sampras ostao bez trofeja

Lopovi su ukrali većinu trofeja legendarnog tenisera Petea Samprasa iz javnog skladišta u zapadnom Los Angelesu.

Amerikancu nedostaje jedan od 14 Grand slam trofeja koliko je osvojio tokom karijere, dva pehara osvajača Davis Cupa i šest trofeja za prvu poziciju na kraju godine.

"Moj prvi trofej s Otvorenog prvenstva Australije je nestao", izjavio je Sampras.

Tokom krađe, koja se dogodila prije tri sedmice, nestale su desetine kutija, a samo je ostao nameštaj u skladištu koje je Sampras uzeo u zakup.

"Čuvali smo u skladištu neke stvari iz kuće. Pomislio sam 'kako je moguće da se to dogodilo'?, jer sam bio ubijeđen da postoje sigurnosne kamere. Mislio sam da su te stvari pod ključem i na sigurnom. U šoku sam", kaže jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena.

Sampras kaže da je razočaran, prije svega, jer je trofeje želio da pokaže svojoj djeci.

"Nisam jedan od onih koji se hvale trofejima i pokazuju ih. Nikada nisam bio takav. Samo želim da ih pokažem djeci jer me oni nisu gledali dok sam igrao. Krađa ovih pehara je kao da su mi ukrali moju tenisku karijeru", kaže Sampras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.