Sampras: Ponosan sam na Đokovića

Sampras: Ponosan sam na Đokovića

Iako će ga ove sezone u ulozi trenera pratiti legendarni Boris Becker, Novak Đoković je kao dječak imao drugog idola. To je Pete Sampras. 

Jedan od najboljih svjetskih tenisera je otkrio kako mu je upravo Sampras na jednoj večeri u Los Angelesu pred početak US Opena 2011. godine dao jedan od najboljih savjeta u teniskoj karijeri. 

“Bila je to jedna od najboljih večera koje sam imao u životu, sa mojim idolom iz djetinjstva. Tek sam postao najbolji teniser svijeta i tada mi je dao savjet koji mi je i dalje u glavi: da sve pojednostavim, da oko sebe držim prave ljude i dobijem pravu podršku, da bi me oni štitili od negativnih uticaja koji dolaze sa poslom profesionalnog tenisera”, rekao je Đoković. 

Teniska legenda Pete Sampras istakao je kako je ponosan na sve što je Novak Đoković ostvario u karijeri, posebno na na način na koji se nosio sa pritiskom slave svih ovih godina. 

“Zabavno je gledati Novaka, toliko strastveno igra za svoju zemlju. To je sve ono što volim u sportu. On je toliko dobar, toliko graciozan. Svi znaju šta je sve postigao i on se odlično drži i ja sam zbog toga ponosan na njega". 

"Njegovo kretanje je nevjerovatno. Nikada nisam vidio nekoga da se kreće tako dobro, mijenja pravac, iz odbrane prelazi u napad toliko brzo. Očigledno, odlično servira, ima odličan forhend, bekhend, ne promašuje i borac je”, rekao je Sampras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.