Sampras ponovo u Londonu
Pete Sampras u Londonu na seniorskom turniru

Nakon šest godina pauze

Sampras ponovo u Londonu

Pete Sampras, najveći od najvećih, stigao je u London zbog nastupa na završnom turniru “Masters Senior Toura” na kojem je već nadigrao Johna McEnroea sa laganih - 6:3 i 6:4. Sampras je posljednji put u britanskoj prijestonici igrao 2002. godine kada je u 2. kolu Wimbledona poražen od Švajcarca Georgea Bastla.

Bio je to zadnji nastup u “All Englend Clubu” kojim se oprostio od turnira koji je osvajao između 1993. do 2000. godine, doduše ne zaredom.

Inače, zadnji zvaničan nastup Sampras je imao 2002. godine na US Openu kada je u nezaboravnom finalu kojeg se i danas mnogi sa nostalgijom sjećaju, pobijedio velikog rivala i prijatelja Andrea Agassija sa 3:1 u setovima (6:3, 6:4, 5:7, 6:4). Bio je to njegov 14 naslov na Grand Slam turnirima. Sedam puta osvojio je Wimbledonu, pet puta US Open, a dva naslova ima na Australian Openu.
Kao i Roger Federer, nikada nije uspio otići do kraja Roland Garrosa.
Sampras je u karijeri od turnirskih nagrada zaradio 44 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.