Santiago Bernabeu domaćin teniskog spektakla

Humanitarni susret

Santiago Bernabeu domaćin teniskog spektakla

Dva trenutno najbolja tenisera u svijetu, Novak Đoković i Rafael Nadal odigrat će 14. jula humanitarni susret na stadionu Real Madrida, Santiago Bernabeu.

Sva sredstva koja budu prikupljena biće usmjerena na pomoć siromašnoj djeci.

Događaj će organizovati fondacija Real Madrid, koja želi da sportom pomogne djeci lošeg finacijskog statusa. U izjavi za klupsku stranicu, iz fondacije navode da žele pun stadion, što bi značilo čak 80 hiljada posmatrača. Ta brojka predstavlja apsolutni rekord što se tiče bijelog sporta.

Fondacija Rafa Nadal će također pomoći organizaciju ovog susreta u nadi da će uspjeti da skupe dovoljno sredstava i okupe 80 hiljada ljubitelja tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.