Šapovalov izaziva Novaka pred današnje finale u Parizu

Ko će do titule?

Šapovalov izaziva Novaka pred današnje finale u Parizu

E. Škorić

U finalu Mastersa u Parizu sastaju se Novak Đoković i Denis Šapovalov.

Ne treba posebno naglašavati kome pripada uloga (velikog) favorita, no Kanađanin ne planira tek tako prepustiti titulu Novaku.

Šapovalov je u finale ušao jer mu je meč jučer predao Rafael Nadal, a kada je već tu, želi pokušati da napravi senzaciju i da dođe do prve titule u Parizu. 

Koliki je favorit Đoković, možda najbolje govore ove kvote.

"Spremao sam se za meč u svlačionici kada mi je supervizor rekao da je Rafa predao. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se vratiti za London. Imao je sjajnu sezonu i bilo bi lijepo vidjeti ga tamo. Nije ovo način na koji sam želio da prođem, ali ovo mi je velika prilika. Igrao sam prethodno dvaput sa Rafom, osjećao sam da na betonu mogu da budem agresivan protiv njega i da igram svoju igru", izjavio je Šapovalov.

Sada mu ide četvrti meč sa Novakom, a sva tri prethodno je dobio srbijanski teniser.

"Neću manje rizikovati, biću agresivan, nemam šta da izgubim, super je biti u finalu, ovo je za mene bonus i trudiću se da uživam. U Šangaju je igrao nevjerovatno, ja nisam bio toliko loš, a ja se nadam da će on malo promašivati i da će biti nervozniji, kao i da ću ja biti na višem nivou", dodao je Šapovalov.

"Novak je s razlogom broj jedan, a ja ne osjećam poseban pritisak. Ovaj meč biće nagrada za sve što sam uložio", poručio je Kanđanin.

Finale počinje danas u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi