Sara Errani piše novu historiju talijanskog tenisa

Errani bolja od Jankovića u polufinalu Rima

Sara Errani piše novu historiju talijanskog tenisa

Talijanska teniserka Sara Errani prva je finalistica WTA turnira u Rimu, pa su talijanski navijači napokon došli na svoje. 

Sara Errani piše novu historiju talijanskog ženskog tenisa. Nakon što je jučer izbacila Na Li, što joj je bila prva pobjeda u karijeri nad jednom igračicom iz Top 3, Sara je danas izborila veliko finale. 

Errani je pobjedom nad Jelenom Janković 6:3 i 7:5 po setovima izborila finale i postala prva talijanska teniserka nakon 1985. godine koje će igrati u finalu ovog turnira. 

Sara Errani će sutra u velikom finalu za naslov prvaka igrati protiv pobjednice iz drugog polufinala između Serene Williams i Ane Ivanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije