Šarapova: Ako žele više da nas testiraju, neka to i rade
Foto: EPA

Ruska teniserka spremna da sarađuje

Šarapova: Ako žele više da nas testiraju, neka to i rade

Marija Šarapova izjavila je da podržava češće antidoping provjere. Ona je dodala da je to sastavni dio sporta i da je neophodno da se sportisti kontrolišu.

Ruska teniserka je zbog korištenja meldonijuma suspendovana na 15 mjeseci, a nakon isteka kazne dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na WTA turniru u Stuttgartu, gdje je stigla do polufinala.

"Nisam protiv toga. Treba da izdovojimo samo po sat dnevno kako bi nas testirali, što je sastavni dio našeg posla. Ako žele više da nas testiraju, neka to i rade", izjavila je Šarapova.

Ruskinja će se danas boriti za finale Stuttgarta, a protivnica će joj biti Kristina Mladenović iz Francuske.

Šarapova je u karijeri osvojila 35 titula, od toga pet na najvećim turnirima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi