Šarapova i Azarenka u polufinalu

Roland Garros

Šarapova i Azarenka u polufinalu

Edmir Škorić

Ruska teniserka Maria Šarapova i Bjeloruskinja Viktoria Azarenka čine drugi polufinalni par Roland Garrosa.

Nakon Serene Williams i Sare Errani, koje su jučer obezbijedile plasman u polufinale turnira u Parizu, danas su "na korak finala" stigle i Šarapova, te Azarenka.

Srbijanska teniserka Jelena Janković napravila je nevjerovatan početak meča i s lakoćom, za svega pola sata igre, osvojila prvi set protiv Šarapove. Ruskinja nije osvojila nijedan gem u prvom setu. 

Druga teniserka svijeta pravi break na otvaranju drugog seta, zatim u petom gemu za 4:1 vodstvo. Iako je Janković napravila break u osmom gemu za 3:5, nije uspjela da dovede drugi set u neizvjesnost.  U trećem setu obje teniserke sigurne do sedmog gema, kada Janković ne koristi svoj servis, pa je Šarapova prvim breakom došla u dobru poziciju da dobije meč. 

Uspjela je sjajna Ruskinja pri vodstvu 5:4, kada je Srbijanka bila na servi, napraviti novi break i na kraju ostvariti veoma važnu pobjedu. Dodajmo da je ovo bio njihov deveti međusobni duel i osma pobjeda Šarapove.

Druga Ruskinja, Kirilenko, nije uspjela iznenaditi Azarenku, koja je slavila sa 7:6, 6:2. Kirilenko je imala 5:4 vodstvo u prvom setu, Azarenka izjednačila, zatim napravila break, a onda isto učinila i njena protivnica, poravnavši na 6:6. Mirnija i koncentrisanija u tie-breaku bila je treća teniserka svijeta.

Azarenka je puno lakše odradila drugi set. Sa dva breaka napravila je razliku i mirno privela meč kraju.

Ronald Garros, četvrtfinale, teniserke:

Janković (18) - Šarapova (2) 6:0, 4:6, 3:6

Kirilenko (12) - Azarenka (3) 6:7, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.