Šarapova odbranila naslov

Ruskinja slavila u Rimu

Šarapova odbranila naslov

Edmir Škorić

Marija Šarapova tek je u tie-breaku trećeg odlučujućeg seta pobijedila Na Li u finalu WTA turnira u Rimu.

Bio je to meč pun preokreta kojeg je prekinula i kiša, ali na kraju je ipak završen i to pobjedom Ruskinje. Druga nositeljica, Šarapova, stigla je do četvrte odbrane naslova na WTA Touru, a istodobno drugi osvojeni turnir u 2012. godini. Prvi, dakako, onaj iz Stuttgarta.

 

Kineskinja je slavila u prvom setu sa 6:4, a u drugom je povela s 4:0 i činilo se da je to kraj za Šarapovu. Ipak, Šarapova do kraja uzima 10 od 11 gemova. Vodila je u trećem setu s 4:1, ali se Na Li ponovo vratila. Šarapova je, ipak, u tie-breaku uspjela slaviti sa 7:5 i osvojiti turnir. 

 

Ruskinja je tako došla do sedme pobjede u 11. meču sa Kineskinjom. 

 

WTA Rim, finale:

 

Šarapova (2) – Li (8) 4-6, 6-4, 7-6(5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.