Šarapova preko Jelene Janković u finale Miamija

Ruskinja lagano sa Jelenom Janković

Šarapova preko Jelene Janković u finale Miamija

U polufinalnom duelu WTA turnira u Miamiju snage su odmjerile Maria Šarapova i Jelena Janković. Ruskinja je slavila 2:0, 6:2, 6:1 po setovima. 

Prva dva gema pripala su ruskoj teniserki, a Jelena nije uspjela osvojiti niti jedan poen. U trećem gemu ista slika. Srbijanska teniserka uspjela je doći svega do jednog poena na svoj servis, pa je Šarapova već na samom startu prvog seta imala dva brejka prednosti. Jelena Janković u meč se vraća u naredna dva gema. 

 

Srbijanka je prvo uzela servis Šarapovoj, da bi potom brejk potvrdila na svoj servis, pa je u tom trenutku rezultat bio 3:2 za rusku teniserku. Nije Šarapova dozvolila iznenađenje, riješila je naredna tri gema u svoju korist i dobila prvi set rezultatom 6:2. 

 

Šarapova je drugi set otvorila na isti način kao i prvi. Uspjela je oduzeti Jeleni Janković dva servis gema, pa je vrlo brzo došla do prednosti 3:0. Naredna dva servis gema zadržale su obje teniserke pa je u tom trenutku rezultat bio 4:1 za ruskinju. Do kraja je Šarapova uspjela napraviti još jedan brejk i slavila je u drugom setu 6:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.