Šarapova se vraća
Šarapova ponovo na terenu

Povreda je prošlost

Šarapova se vraća

Marija Šarapova, jedna od najboljih, ali i najljepših teniserki svijeta, najavila je povratak na terene nakon duže pauze zbog povrede ramena. Prvi turnir na kojem će Šarapova nastupati je WTA u Indian Wellsu koji počinje već u srijedu.

Ruskinja je zbog povrede ramena propustila dva Grand slam turnira, US Open i Australian Open, a nije učestvovala ni na turnirima u Parizu i Dubaiju.

«Zaista sam veoma uzbuđena što ću ponovo na teren. Oporavak mi je oduzeo vrijeme i tekao je sporije nego što sam željela i planirala, ali nisam željela da žurim kako se situacija ne bi pogoršala. Sada mi je jedino važno da sam potpuno spremna», kazala je Šarapova.

Ruskinja će u Indian Wellsu igrati samo u dublu i to prvi put poslije četiri godine, a partnerica će joj biti zemljakinja, Elena Vesnina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti