Šarapova se vratila pobjedom

WTA turnir u Varšavi

Šarapova se vratila pobjedom

Marija Šarapova se vratila pobjedom. Ruska igračica, nekadašnja najbolja na WTA listi koja nije nastupala još od Montreala početkom avgusta prošle godine, u 1. kolu Varšave nadigrala je iskusnu Italijanku, Tathianu Garbin sa 6:1, 6:7(6) i 6:3.

Mogla je Šarapova i ranije rješiti meč u svoju korist, ali nije iskoristila svoj servis pri rezultatu 5:3 u drugom setu. Osim pobjede Šarapove, početak turnira obilježili su i otkazi nositeljice.

Poljake će najviše razočarati što neće moći vidjeti Agnieszku Radwansku, a odustala je i prva nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki, koju takođe muči ozljeda leđa.

Tri nositeljice oprostile su se već na startu, Aleksandra Wozniak (4.) protiv Julije Görges, Bethanie Mattek-Sands (7.) protiv Anne Keothavong, te Cvetana Pironkova (9.) u duelu sa Katerinom Bondarenko.

Rezultati
Šarapova (Rusija, WC) - Garbin (Italija) 6:1, 6:7(6), 6:3, Domachowska (Poljska) - Amanmuradova (Uzbekistan) 6:2, 6:1, A. Bondarenko (Ukrajina, 8) - Piter (Poljska, WC) 6:0, 6:0, Görges (Njemačka) - Wozniak (Kanada, 4) 7:6(5), 6:3, Keothavong (Velika Britanija) - Mattek-Sands (SAD, 7) 6:2, 7:6(4), K. Bondarenko (Ukrajina) - Pironkova (Bugarska, 9) 7:5, 6:2, Zheng (Kina, 3) - Govorcova (Bjelorusija) 4:6, 7:6(0), 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.