Šarapova: Vidjela sam intervju, tužna priča za sport

Armstrong osuđen nakon priznanja

Šarapova: Vidjela sam intervju, tužna priča za sport

E. Škorić

Lijepa ruska teniserka Marija Šarapova oglasila se povodom javnog priznanja sustavnog dopingiranja tokom cijele karijere od strane američkog bicikliste Lancea Armstronga.

Armstrong je, podsjetimo, u intervjuu datom slavnoj voditeljici Oprah Winfrey, priznao da se cijelu karijeru koristio nedozvoljenim sredstvima da bi postigao sve te trofeje.

Novak Đoković ga je nazvao prevarantom i sramotom za sport, a svoj komentar dala je i Šarapova.

 

"Vidjela sam intervju. Mislim da je to zaista tužna priča, općenito zbog sporta. Sretna sam da je naš sport čist i da smo mi konstantno testirani. Znate, dajemo informacije o našem prebivalištu za svaki dan u godini, čak i za rođendan i Božić", rekla je Šarapova, dodavši:

 

"Nadala sam se da će me kontrola izbjeći za rođendan, ali došli su prije nekoliko godina. Čak mi ni cvijeće nisu donijeli (uz smijeh). Svi smo tu da činimo sport čistim, stoga testiramo krv, urin, sve...".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.