Schiavone i Kuznetsova za istoriju
Schiavone je ostala čvrsta do kraja

Najduži meč na Grand Slamu

Schiavone i Kuznetsova za istoriju

M. Maksimović

Iako smo se navikli na da najbolje mečeve gledamo uglavnom u muškoj konkurenciji, no što su ponudile u četvrtom kolu Franesca Schiavone i Svetlana Kuznetsova teško će neko nadmašiti.

Meč je trajao 4 sata i 44 minute, najduže u istoriji Grand Slam turnira, 23 minute duže od onog iz prošle godine u kojem su igrali Barbora Záhlavová-Strýcová i Regina Kulikova. Na kraju je slavila Schiavone 4-6 6-1 16-14. Kuznestova će dugo vrti sigurno pojedine detalje iz trećeg seta.

Imala je 4-2 u trećem setu, kod 8-7 tri meč lopte, kod 9-8 nove tri, ali je Talijanka sve izvukla.Na kraju je kod 14-14 Schiavone napravila break, na svoju treću meč loptu je zabila forhend winner, predhodne je i Ruskinja spasila dvije meč lopte. Schiavone je prošle godine osvojila Roland Garros, ali ova pobjeda je nešto posebno.

ž''Za mene je ovo jedan od najemocionalnijih trenutaka u životu'' priznala je Schiavone na kraju. Schiavone je zabila 59 winnera,napravila je 67 neforsiranih pogrešaka, 10 dvostrukih. Kuznetsova je imala jednu neforsiranu pogrešku više, 69 winnera.Ruskinja je imala 27 break lopti, iskoristila je devet, dok je Talijanka imala 23, iskoristila je njih osam.U sjeni ovog meča ostala su preostali koji su odigrani noćas.

Carolina Wozniacki je bila sigurna protiv Latvijke Anastasije Sevatsove.Prva nositeljica je krenula sa 2-0, 3-1, prvi set je potvrdila novim breakom za 5-3.Sevatsova je nešto pokušavala u drugom setu, borila se, ali nije izdržala, prva nositeljica je prošla 6-3,6-4. Kineskinja Na Li je sa dva puta po 6-3, 6-3 bila bolja od Bjeloruskinje Victorije Azarenke.Tuzlanka koja igra pod zastavom Njemačke, Andrea Petković je lakše od očekivanog ušla među osam.Marija Sharapova nije imala prave prilike, četiri puta je izgubila svoj servis, Petković je prošla sa 6-2,6-3.


Rezultati četvrto kolo:
Caroline Wozniacki (Dan,1) - Anastasija Sevastova (Lat) 6-3,6-4
Francesca Schiavone (Ita,6) - Svetlana Kuznetsova (Rus,23) 6-4,1-6,16-14
Li Na (Chi,9) - Victoria Azarenka (Blr,8) 6-3,6-3
Andrea Petkovic (Nje,30) - Maria Sharapova (Rus,14) 6-2,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.