Senzacija u Parizu, kvalifikant izbacio Čilića

Trungelleti u drugom kolu Roland Garrosa

Senzacija u Parizu, kvalifikant izbacio Čilića

Endin Čaušević

Hrvatski teniser, Marin Čilić, izgubio je danas u prvom kolu Grand Slam turnira Roland Garrosa.

Nekadašnji osvajač US Opena poražen je danas od argentinskog tenisera Marca Trungellitija koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žrijeba Roland Garrosa.

Argentinac je danas sa 3:1 u setovima savladao Čilića i priredio je prvu veliku senzaciju u Parizu. Prvi set riješen je tek nakon tie-breaka, te je Trungelliti uz veliki trud i zalaganje na terenu stigao do vodstva od 1:0.

U drugom setu Čilić je počeo igrati u svom stilu, te je lagano sa 6:3 izjednačio na 1:1. Iako su svi tada pretpostavljali da će hrvatski teniser stići do preokreta i lagane pobjede to se nije desilo.

Ipak, u trećem setu argentinski teniser je ponovo zablistao i stigao do 2:1 u setovima nakon što je slavio sa 6:4. Čilić je i dalje imao dosta nade da se može vratiti u meč i plasirati u drugi krug, ali je Trungelliti danas odigrao vjerovatno svoj najbolji meč u karijeri. Četvrti set je dobio sa ubjedljivih 6:2, te se plasirao u drugi krug.

Trungelliti će u drugom krugu Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz duela Ramos - Zeballos.

Roland Garros, 1. kolo:

Marin Čilić - Marco Trungelliti 1:3 (6:7, 6:3, 4:6, 2:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti