Senzacija Ze Zhang zaustavljen u četvrtfinalu

Novak izgubio tri gema

Senzacija Ze Zhang zaustavljen u četvrtfinalu

M. Maksimović

Organizatori turnira su se potajno nadali da će u polufinalu dva turnira koja se igraju paralelno, imati tenisera i teniserku, međutim realno za senzaciju turnira Ze Zhanga, polufinale je bilo prevelik zalogaj.

Florian Mayer je sebi za rođendan poklonio polufinale, bio je bolji od Zhanga 6-3,6-4.Kinez je izgubio u dva seta, ali je imao svojih prilika, kako u prvom, a pogotovo u drugom setu. Imao je ukupno 11 break lopti, samo pet na servisu Mayera za prvi set. U drugom je Zheng stigao do 4-2, ali je Mayer nanizao četiri gema zaredom, u četvrtom je spasio dvije break lopte.

 

Jo-Wilfried Tsonga je također stigao u polufinale.Rus Youzhny je morao čestitati boljem nakon 70 minuta igre, završilo je 6-3,6-2.

 

Sam Querrey je imao set protiv Feliziana Lopeza, u drugom se Lopez spašavao na svom servisu, čak pet break lopti je imao Amerikanac.Kazna za neiskorišteno je stigla u devetom gemu drugog, odnosno u desetom gemu trećeg.

 

Novak Đoković je odradio posao protiv Jurgena Melzera koji je nekada znao i pobjediti Novaka, ali je danas miljama daleko. Prvi nositelj je dominirao, svom protivniku je prepustio tri gema.

 

Rezultati četvrtfinala:

Florian Mayer (Nje) - Ze Zhang (Kin) 6-3, 6-4

Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 3) - Mikhail Youzhny (Rus) 6-3, 6-2

Feliciano Lopez (Špa) - Sam Querrey (SAD) 4-6, 6-4, 6-4

Novak Đoković (Srb, 1) - Jürgen Melzer (Aut) 6-1, 6-2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije