Serena bolja od Venus
Serena Williams osvojila je Wimbledon

Wimbledon (ž), finale

Serena bolja od Venus

Serena Williams postala je pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona nakon što je u finalu nadigrala svoju stariju sestru Venus, rezultatom 7:6 i 6:2.

Serena Williams pokazala je da je u ovom trenutku bolja od Venus. Možda je i povreda koljena uticala na ovakav epilog, ali se na pobjedu mlađe sestre ne smije uputiti niti jedna zamjerka.

Bilo je ovo četvrto međusobno finale koje su odigrale dvije sestre Williams i treća pobjeda mlađe sestre koja je stigla do svoje sedme Grand Slam titule.

Venus je bila bolja na početku prvog seta i činilo se kako je mogla povesti. Ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 4:3 za Venus kada je starija sestra propustila dvije break prilike za 5:3. Serena se vratila (4:4) i na kraju u tie-breaku došla do 1:0.

Igra Venus se u drugom setu raspala. Samo je na početku seta igra bila izjednačena, da bi, kako je set odmicao, na terenu bila samo jedna igračica - Serena.

Trijumfom mlađe sestre prekinut je san Venus o trećoj uzastopnoj tituli na Wimbledonu kojom bi se izjednačila sa legendarnom Stefi Graf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.