Serena bolja od Wozniacki

Dvije kvalifikantice u četvrtfinalu

Serena bolja od Wozniacki

M. Maksimović

Kvalifikantica, Lucie Hradecka i dalje nastavlja svoj uspješan niz u Madridu. Nakon što je dan ranije sredila braniteljicu naslova Petru Kvitovu, u trećem kolu je bila bolja od Ruskinje Ekaterina Makarove.

Makarova je imala svojih prilika, ukupno sedam ali je samo jednu iskoristila. Čehinja je sa 6-2,7-6(5) izborila četvrtfinale.

U četvrtfinalu je i Serena Williams koja se za sada dobro snalazi na plavoj zemlji. Caroline Wozniacki je odigrala prvi set u visokom ritmu, tri puta je oduzela servis Sereni, ne sluteći da do kraja neće imati više niti jednu break priliku. I upravo je tako bilo. Serena je odigrala dva sjajna seta u kojima je sa po dva breaka izborila četvrtfinale Madrida.

Pored Hradecke, još jedna kvalifikantica je među osam. To je Varvara Lepchenko, teniserka koja je rođena u
Tashkentu, ali danas imam američki pasoš. Ona je u trećem kolu pobjedila Španjolku Anabel Medinu Garrigues 6-1, 6-7(3),6-3.

 

Rezultati 3.kolo:
Maria Sharapova (Rus,2) - Lucie Safarova (Cze) predala Safarova
Agnieszka Radwanska (Pol,4) - Roberta Vinci (Ita) 7-6(1) 6-4
Serena Williams (USA,9) - Caroline Wozniacki (Dan,6) 1-6,6-3,6-2
Varvara Lepchenko (USA) - Anabel Medina Garrigues (Špa) 6-1,6-7(3),6-3
Lucie Hradecka (Cze) - Ekaterina Makarova (Rus) 6-2 7-6(5)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.