Serena lagano u četvrtfinale

RG: Osmina finala (žene)

Serena lagano u četvrtfinale

Kada sestre Williams odluče da osvoje neki turnir onda ih je teško zaustaviti, gotovo nemoguće.

To je danas demonstrirala Serena koja je Kanađanku Wozniak, u osmini finala Roland Garrosa deklasirala u dva seta. Bilo je laganih i ubjedljivih 6:1 i 6:2.

Nešto teži zadatak imala je Svetlana Kuznetsova. Ruskinja je za četvrtfinale protiv Williams, morala odigrati tri seta protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske.

U jednom trenutku činilo se kako će biti zaustavljena upravo u osmini finala jer je Radwanska izjednačila na 1:1 u setovima i došla do psihološke prednosti prije odlučujuće igre. Ipak, u trećem setu Kuznetsova je dodala gas i sa 6:1 plasirala se među osam najboljih igračica na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Rezultati:
Serena Williams (SAD, 2), - Aleksandra Wozniak (Kan, 24) 6:1, 6:2,  Svetlana Kuznetsova (Rus, 7) - Agnieszka Radwanska (Polj, 12) 6:4, 1:6, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.