Serena maksimalno, Janković i Kvitova mogu do polufinala

Rasplet grupne faze u Istanbulu

Serena maksimalno, Janković i Kvitova mogu do polufinala

Kako se i očekivalo, Serena Williams je do polufinala ostvarila tri čiste, lagane pobjede u Crvenoj grupi. U trećem meču je savladala Petru Kvitovu 6-2, 6-3, pa će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane u Bijeloj grupi.

Petra Kvitova je imala četiri break lopte, ali niti jednu nije iskoristila. Bez obzira na poraz, Kvitova nije ostala bez šansi za polufinale. U trećem kolu Kvitova će meč odluke igrati protiv Angeliqueom Kerber.
Kada je u pitanju Bijela grupa, tamo je Kineskinja Li Na u tri seta dobila Jelenu Janković s 6-3, 2-6, 6-3.

U setu odluke, Li Na je vodila 3-1, Jelena se vratila na 3-3. U sedmom gemu Kineskinja je
iskoristila drugi break loptu kojom je definitivno prelomila meč. Jelena do kraja nije uhvatila niti jedan gem. Međutim, niti šesta pobjeda u 10. srazu sa Jelenom Janković još joj negarantira polufinale.

Naime, u posljednjem kolu Kineskinja se sastaje s Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja ima po jednu pobjedu i poraz, dok bi Janković pobjedom nad Talijankom Sarom Errani osigurala polufinale.

Crvena grupa:
Serena Williams (SAD, 1) - Petra Kvitova (Češ) 6-2, 6-3
Angelique Kerber (Nje, 8) - Agnieszka Radwanska (Pol) 6-2, 6-2

Bijela grupa:
Na Li (Kin) - Jelena Janković (Srb) 6-3, 2-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.