Serena na korak do osme titule u Miamiju

17. pobjeda zaredom u Miamiju

Serena na korak do osme titule u Miamiju

Savladavši Rumunku Simonu Halep sa 6-2, 4-6, 7-5 Serena Williams stigla je do finala u Miamiju i na korak do osmog trijumfa na ovom turnir od kojeg je dijeli još samo Španjolka Carla Suarez Navarro.

Polufinalni duel Williams - Halep je trajao dva sata i osam minuta, a posebno zanimljiv je bio treći set u kojem se Halep vratila nakon zaostatka 2-5. Do potpunog preokreta nije stigla, ali je zaslužila Serenino poštovanje, što sedmerostruka pobjednica Miamija ne pokazuje baš tako često kad su u pitanju njezine konkurentice.

"Ona igra tako dobro i lijepo ju je gledati. Tako je mlada i stvarno ju volim gledati. Sviđa mi se njen stav na terenu. Sviđa mi se kako je nabrijana, kako se bori, kako igra. Zabavno ju je gledati, jer je drugačija i predstavlja osvježenje", rekla je Serena za Halep, a Rumunjka uzvratila komplimentima na njezin račun.

"Mnogo sam naučila od nje. Ona je osvajala Grand Slam naslove dok sam ja još bila dijete. Volim je gledati kako se bori do posljednjeg daha. Nevjerojatno je da još uvijek osvaja naslove i da je broj 1. Izrazito cijenim njezinu karijeru i nju kao osobu", izjavila je Halep koja je posljednja teniserka koja pobijedila Serenu Williams, prošle godine u grupnoj fazi WTA Finala u Singapuru.

Od tada je Serena nanizala 20 pobjeda, a protiv Carle Suarez Navarro koja je u polufinalu sa 6-3, 6-3 svladala Njemicu Andreu Petkovic, tražit će put prema svojoj 21. uzastopnoj pobjedi te 18. zaredom u Miamiju. Suarez Navarro, koja se po prvi put u karijeri probila do finala na najvišem rangu WTA turnira te time izborila mjesto među 10 najboljih igračica svijeta od ponedeljka, protiv Serene Williams je u prethodna četiri dvoboja uhvatila svega deset gemova.

Polufinale:
Serena Williams (SAD, 1) - Simona Halep (Rum, 3) 6-2, 4-6, 7-5
Carla Suarez (Špa, 12) - Andrea Petkovic (Nje, 9) 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti