Serena najstarija pobjednica završnog turnira

Preskočila Martinu Navratilovu

Serena najstarija pobjednica završnog turnira

M. Maksimović

Serena Williams trijumfom u Istanbulu postala najstarija pobjednica WTA Championshipsa. Do sada je to bila Martina Navratilova koja je 1986. godine trijumfirala kao tridesetogodišnjakinja.

U finalu je savladala Hanu Mandlikovu 6-2, 6-0, 3-6, 6-1, Serena je imala tada pet godina. Serena je 

svoj treći '' Championships'' osvojila kao 31-godišnjakinja.Ove sezone je Serena osvojila Charleston, Madrid, Wimbledon, Stanford, Olimpijske igre i US Open, uz 58 pobjeda upisala je tek četiri poraza,  48 pobjeda u posljednjih 50 mečeva.

 

''Osjećam se fantistično. Ovo je bio moj san, uspjela sam ga ostvariti, presretna sam.Navijači su bili sjajni, u publici je bilo toliko ljudi koji su mi davali podršku, nikada nisam vidjela toliko natpisa sa mojom imenom'' izjavila je nakon meča Serena Williams. Serena je pored titule najstarije pobjednice, ušla u društvo šest teniserki koje su osvajale barem tri puta završni turnir.U tom društvu su Martina Navratilova (8 titula), Steffi Graf (5), , Chris Evert (4), Monici Seles (3) i Kim Clijsters (3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.