Serena ostala prva, napredak naših
Sandra Martinović "skočila" za tri mjesta

WTA rang - lista

Serena ostala prva, napredak naših

Na novoj, danas objavljenoj WTA rang - listi najbolja teniserka svijeta ostala je Amerikanka Serena Williams sa 9.432 boda. U poretku top deset došlo je do samo jedne promjene.
Ruskinja Nadia Petrova koja je prošle sedmice bila 10. sada je deveta. Pretekla je Poljakinju Agnieszku Radwansku, koju je naša Mervana Jugić- Salkić pobijedila u petak u reprezentativnom duelu FED kupa u kojem je BiH poražena 1:2.

Druga na WT listi je Dinara Safina iz Rusije (9.150 bodova). Slijede: Jelena Janković (Srbija) 8.580, Elena Dementijeva (Rusija) 8.166, Vera Zvonareva (Rusija) 6.640, Venus Williams (Amerika) 6.144, Svetlana Kuznetskova (Rusija) 5.510, Ana Ivanović (Srbija) 5.492 Nadia Petrova (Rusija) 3.882, Agnieszka Radwanska (Poljska) 3.867... 

Najbolje plasirana naša igračica i dalje je Jugić – Salkićeva. Ona je zapredovala za jedno mjesto, te sada zauzima 169. poziciju. Sandra Martinović „skočila“ je za tri, pa je trenutno 255. na planeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.