Serena otkazala Hopman cup
Serena želi biti spremna za Australian Open

Zbog povrede butnog mišića

Serena otkazala Hopman cup

Serena Williams, američka teniserka koja je devet puta osvojila Grand Slam turnire neće igrati na Hopman Cupu koji će početi već 3. januara 2009. godine.

Mlađa sestra Williams još nije zaliječila povredu butnog mišića i želi biti maksimalno spremna za Australian Open.

Zbog toga nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu ne dolazi u pitanje. Jamesu Blakeu, koji je Hopman Cup osvojio dva puta od čega 2003. upravo sa Serenom pridružiće se Meghann Shaughnessy.
Organizatorima turnira svoj je nastup potvrdio i ruski par Safin, brat i sestra Marat i Dinara.
Amerikanci, koji brane naslov, traže svoju šestu titulu, a konkurenti su im Australijanci (Hewitt, Dellacqua), Nijemci (Kiefer, Lisicki), Slovaci (Hrbaty, Cibulkova), Francuzi (Simon, Cornet), Italijani (Bolelli, Pennetta) i Tajvanci (Lu, Hsieh).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.