Serena ponovo na vrhu
Serena Williams prva igračica svijeta

Nova WTA lista

Serena ponovo na vrhu

Serena Williams, peta teniserka svijeta u istoriji sa deset i više Grand Slam naslova je nakon osvajanja Australian Opena ponovo prva igračica svijeta.

Dojučerašnji broj jedan Jelena Janković sada je treća, dok je njena zemljakinja, Ana Ivanović, pala na osmu poziciju. “Skok” je ostvarila Ruskinja Dinara Safina koja se sa treće pomakla na drugu poziciju.

Veliki napredak ostvarila je Jelena Dokić. Australijanka rodom iz Osijeka koja je svojevremeno bila četvrta igračica svijeta (2003. godine) ponovo je u “Top-100”. Nakon odličnog niza na Australian Openu kada je “eliminisala” Paszek, Čakvetadze, Wozniacki i Klejbanovu našla se na 91. mjestu.

WTA lista
1. Serena Williams (SAD) 9.432, 2. Dinara Safina (Rusija) 9.150, 3. Jelena Janković (Srbija) 8.580, 4. Elena Dementijeva (Rusija) 8.216, 5. Vera Zvonareva (Rusija) 6.640, 6. Venus Williams (SAD) 6.144, 7. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 5.510, 8. Ana Ivanović (Srbija) 5.492…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.