Serena poput Navratilove i Evert

Slavila sa 17, slavila sa 30

Serena poput Navratilove i Evert

M. Maksimović

Bila bukvalno na konopcima. U trećem setu je Azarenka imala 5-3, na svoj servis 30:30, međutim onda je krenula u seriju.Osvojila je 10 od 12 poena, Azarenka je posrnula na svoj servis u 12.gemu za 15.Grand Slam naslov Serene Williams.

Serene koja je svoj prvi Grand Slam turnir osvojil upravo u New Yorku sa svega 17 godina (1999.godine). U noći sa subote na nedelju postala je prva sa GS titulom u 30-tim. Do sada je najstarija bila Navratilova. Navratilova i Chris Evert su osvajale Grand Slam turnire u razmaku od 13 godina (Martina 1978-1990), Evert (1974-1986). Sada je tu i Serena koja je povezala u istoj godini Wimbledon i Us.Open. baš kao što je to uradila 2002.godine.

 

''Pripremala sam se za govor poražene, ali opet nisam odustala. Ja nikada ne odustajem.Toliko puta sam se uspjela vratiti i znam da nikada ne smijem reći da je kraj prije samog kraja. Divan je osjećaj osvajati GS naslove u toliko godina od devedesete do danas'' rekla je nakon meča Serena Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti