Serena potvrdila dominaciju

Veliko finale trajalo samo 67 minuta

Serena potvrdila dominaciju

Serena Williams je sa 6-3 i 6-2 bila bolja od Vere Zvonareve u finalu ženskog Wimbledona, te tako osvojila najprestižniji teniksi turnir na svijetu po četvrti put u karijeri.

Trebao je to biti spektakl na Centre Court terenu, ali ništa od toga. Serena je Veru dobila za samo 67 minuta kao da se radilo o meču prvog kola protiv neke kvalifikantice, a ne o finalu Wimbledona protiv 21. igračice svijeta. Vera Zvonareva je igrala onoliko koliko joj je Serena dozvolila, a nakon meča je bila potpuno mirna.

„Ti si velika igračica i zaslužila si da slaviš danas. Velika si igračica i šampionka, također“, uputila je komplimente Sereni Vera Zvonareva. Nakon današnjeg trofeja Serena je bogatija za jedan milion funti, ali i za još jedan pehar pobjednika Wimbledona.

Nakon današnje pobjede sestre Williams imaju devet naslova na zelenom tepihu Wimbledona. Serena ima jedan manje od Venus, ali je 28-godišnja Serena u trenutno boljoj formi i već naredne godine očekuje poravnanje. A vremena za još koji pehar ima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.