Serena protiv Janković u finalu

WTA Charlestone

Serena protiv Janković u finalu

Edmir Škorić

U finalu WTA turniar u američkom gradu Charlestoneu sastat će se Jelena Janković i Serena Williams.

Serena je u prvom polufinalnom meču sa svega 54 minute pobijedila svoju sestru Venus rezultatom 6:1, 6:2. Mlađa sestra nije imala milosti prema starijoj, te ju je savladala po 14. put u karijeri.

 

U drugom polufinalu je bilo daleko neizvjesnije. Jankovićka je osvojila sa 6:4 prvi set protiv Švicarke Stefaine Vögele, koja je dobila drugi set nakon tie-breaka. Imala je Srbijanka 4:3 vodstvo u drugom setu, ali je Švicarka napravila break i odvela set u tie-break.

 

U trećem setu je Vögele povela sa 2:0, ali preostalih šest gemova pripalo je Jeleni, koja će po 10. put odmjeriti snage sa Serenom. Amerikanka ima 5:4 vodstvo kada su u pitanju njihovi međusobni mečevi. 

 

WTA Charlestone, polufinale:

S Williams (1) - V Williams (5) 6-1, 6-2

Janković (9) - Vögele 6-4, 6-7(6), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.