Serena sigurna, Venus ide kući

Osmina finala u ženskoj konkurenciji

Serena sigurna, Venus ide kući

A. Beganović

Kiki Bertens, Yulia Putintseva, Serena Williams i Timea Bacsinszky plasirale su se u četvrtfinale drugog Grand Slama sezone, Roland Garrosa.

Današnji mečevi osmine finala Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji nisu donijeli mnogo izbuđenja.

Niti jedan od četiri odigrana nije otišao u treći set, a može se reći da je najuzbudljivije bilo u duelu Putintseve i Suarez Navarro. Slavila je kazahstanska teniserka rezultatom 7:5, 7:5.

Kiki Bertens, inače 58. teniserka na rang listi iznenađujuće je savladala 17. teniserku na svijetu Madison Keys (7:6, 6:3).

Serena Williams je bez većih problema savladala Elinu Svitolinu (6:1, 6:1), dok je Timea Bacsinszky takođe bez većih problema nadigrala Venus Williams (6:2, 6:4).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi