Serena teško do polufinala

Turnir u Torontu

Serena teško do polufinala

Serena Williams je nakon povratka na teren u sve boljoj formi, ali je ipak jedina u četvrfinalu morala da odigra tri seta prije nego što je slavila.

Čehinja Lucie Safarova je čak uspijela da dobije prvi set, ali višestruka pobjednica Wimbledona je dobila naredna dva i izborila se za polufinale gdje je čeka Bjeloruskinja Azarenka. Nijemica Andreja Petković i četvrti put za redom nije pobijedila Poljakinju Radwansku. Izgubila je 2:0 u setovima i tako je sedam dana nakon što je poražena od Radwanske u polufinalu Carlsbada još jednom ostala bez riješenja za rivalku koja je u Torontu bila postavljena za dva mjesta slabije od nje kad su nositeljice u pitanju.

Rezultati četvrfinala:
Stosur (10, Australija) - Vinci (Italija) 2:0 (6:4, 6:1)
Radwanska (13, Poljska) - Petković (11, Njemačka) 2:0 (6:4, 6:3)
Asarenka (4, Bjelorusija) - Voskobojeva (Kazahstan) 2:0 (6:1, 6:2)
S. Williams (SAD) - Safarova (Češka) 2:1 (4:6, 6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.