Serena u suzama napustila press konferenciju nakon poraza od Osake
Foto: EPA

Je li velika karijera blizu kraja?

Serena u suzama napustila press konferenciju nakon poraza od Osake

Po mnogima najveća tenisačica svih vremena Serena Williams poražena je danas od Naomi Osake u polufinalu Australian Opena.

Poslije meča Serena nije odmah izašla s terena već je ostala i dugo mahala publici koja se od danas opet vratila na Australian Open, poklonila se čak tri puta ispred tribina Rod Laver Arene i otišla u svlačionicu.

Ono što je uslijedilo na pressici nakon meča bilo je logično pitanje da li je to bio oproštajni pozdrav i da li je Amerikanka odigrala posljednji Australian Open u karijeri. Amerikanka je pokušala izbjeći odgovor na pitanje ali se u tom trenutku rasplakala, te se potom ustala i otišla nakon čega se više nije vratila pred novinare. 

"Ako se ikada i oprostim, neću reći nikome" - jedino je bilo što je velika šampionka rekla nakon što se 'raspala' i briznula u plač.

Sve ovo pokrenut će još više priča o njenom oproštaju koji bi s 39 godina možda bio logičan i očekivan slijed. Serena Williams više nikome ništa ne mora dokazati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi