Serena ubacila u petu

RG: Mečevi drugog kola

Serena ubacila u petu

Za razliku od Venus, Serena Williams svojoj protivnici u drugom kolu Roland Garrosa nije ostavila ni mrvicu nade da bi mogla stići do iznenađenja. Sve što je Pascual uspjela učiniti je osvajanje dva gema.

Dalje ide i Sorana Cristea. Rumunka je u meču sa Francuskinjom Cornet bila dominanta od početka do kraja o čemu svjedoči konačan rezultat.

I dok je Kutuzova poražena od Martinez Sanchez, Ukrajina je dobila satisfakciju u vid Kateryne Bondarenko koja je pobjedom nad Rogowskom izborila treće kolo.

Rezultati 2. kola
Serena Williams (SAD)[2] - Virginia Ruano Pascual (ŠPA) 6:2, 6:0, Virginie Razzano (FRA) - A. Medina Garrigues (ŠPA)[18] 6:2, 6:2, Sorana Cirstea (RUM) - Alize Cornet (FRA)[21] 6:3, 6:2, Melinda Czink (MAĐ) - Sybille Bammer (AUT)[28] 4:6, 6:3, 10:8, Maria Jose Martinez Sanchez (ŠPA) - Viktoriya Kutuzova (UKR) 3:6, 6:3, 6:3, Kateryna Bondarenko (UKR) - Olivia Rogowska (AUS) 4:6, 7:5, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.