Serena uz mnogo sreće u finalu
Serena Williams ušla u finale

Wimbledon (ž), polufinale

Serena uz mnogo sreće u finalu

Amerikanka Serena Williams plasirala se u finale teniskog Grand slam turnira, Wimbledon.

Mlađa sestra je u jednom od najzanimljivijih mečeva na ovogodišnjem turu nadigrala Ruskinju Elenu Dementievu sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5 i 8:6).

Mora se priznati da je Serena imala dosta sreće. Dementijeva je bila sjajna u većem dijelu meča, a u trećem je pri rezultatu 1:1 i 5:4 propustila da realizuje meč-loptu.

Naime, Williams je servirala i krenula naprijed, a u momentu kada je htjela da poentira loptica je udarila u vrh mreže i jedva prešla na stranu Ruskinje. Može se kazati da je Dementijevu manje od jednog centimetra dijelilo od finala.

Serena će u finalu (dva puta osvajala Wimbledon) igrati sa pobjednicom meča između druge Ruskinje Dinare Safine i sestre Venus Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.