Serena Wiliams 28. nosilac na US Openu

Određene nositeljice za Grand-Slam turnir

Serena Wiliams 28. nosilac na US Openu

Serena Williams, trostruka pobjednica US Opena, biće na ovom turniru koji počinje sljedećeg mjeseca tek 28. nosilac.

Razlog je naravno činjenica da Amerikanka nije igrala skoro godinu dana i julu je bila tek 175, ali je nakon dobijenih turnira u Stanfordu i Torontu osjetno popravila plasman. To ipak nije pomoglo do kraja jer praktično već od trećeg kola može igrati sa nekom od prvih osam nositeljica.

Serena je do sad osvojila 13 Grand-Slam turnira, a na US Openu je slavila 1999, 2002 i 2008. Njena sestra Venus je 36. na rang listi i neće biti među nosiocima ovog puta uprkos tome što je ovaj turnir dobila 2000. i 2001.

Prvi nosilac biće Caroline Wozniacki koja je prva na WTA listi i koja je 2009. izgubila u finalu US Opena, a drugi nosilac je Vera Zvonareve koja je izgubila finale prošle godine. Dvostruka pobjednica US Opena je Kim Clijsters, ali nje na žalost neće biti zbog povrede pa je treći nosilac Maria Sharapova koja je turnir u New Yorku dobila 2006.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.