Serena Williams i Sharapova lako među osam

Osmina finala turnira u Madridu

Serena Williams i Sharapova lako među osam

M. Maksimović

Poznate su četvrtfinalistice WTA turnira u Madridu. Nije bilo velikih iznenađenje, a ono što je najvažnije među osam su Serena Williams i Maria Sharapova. 

Sharapova se revanširala Njemici Lisicki za poraz na prošlogodišnjem Wimbledonu. U prvom setu je to bilo dosta lako, Lisicki nije osvojili niti jedan svoj servis gem. U nastavku je bilo neizvjesnije, ali meč nije otišao u treći set, bilo je 6-2, 7-5.

 

Serena Williams je bila još sigurnija, Kirilenko je dohvatila četiri gema. Zanimljivo, na svom servisu je Serena izgubila samo dva poena, podatak koji je definitivno nevjerovatan. 

 

U četvrtfinalu je i sedma nositeljica, Talijanka Sara Errani. Varvara Lepchenko je dobro krenula, povela 3-0, ali kako to često bude u ženskom tenisu, Errani je napravila preokret, dobila je set 7-5, a onda i drugi 6-3.

 

Jedna od nije prošla u četvrtak. To je bila Francuskinja Marion Bartoli koja nije imala šanse u meču sa Ruskinjom Ekatarinom Makarovom. 

 

Rezulatati osmine finala:

Maria Sharapova (Rus, 2) - Sabine Lisicki (Nje) 6-2, 7-5

Anabel Medina Garrigues (Špa) - Yaroslava Shvedova (Kaz) predla Shvedova

Serena Williams (SAD, 1) - Maria Kirilenko (Rus, 13) 6-3, 6-1

Kaia Kanepi (Est) - Daniela Hantuchova (Slk) 6-3, 6-4

Ekaterina Makarova (Rus) - Marion Bartoli (Fra, 14) 6-3, 6-2

Sara Errani (Ita, 7) - Varvara Lepchenko (SAD) 7-5, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.