Serena Williams slavila u Istanbulu

Masters turnir u Turskoj

Serena Williams slavila u Istanbulu

Serena Williams je nakon 2001. i 2009.  danas u Istanbulu treći put u karijeri osvojila završni Masters turnir sezone.

Amerikanka je kao treća nositeljica u finalu 4,9 miliona dolara vrijednog WTA turnira, pred 16.410 gledalaca u dvorani "Sinan Erdem Dome",  glatko nakon manje od sat i po igre sa 6:4 i 6:3 pobijedila drugu nositeljicu, Ruskinju Mariju Šarapovu.

Za treću igračicu na WTA listi  to je nakon pobjeda na  Wimbledonu, olimpijskim igrama u Londonu te na US Openu četvrti veliki naslov ove sezone.

Mlađa sestra Williams je s 31 godinom postala najstarija igračica dosad koja je uspjela osvojiti zavšni turnir teniske sezone.

Williamsova je dokazala da je najbolja igračica ove sezone, iako će na mjestu broj 1 na WTA listi godinu završiti Bjelorusinja Viktorija Azarenka.

U konkurenciji dublova slavile su Ruskinje Marija Kirilenko i Nadja Petrova, koje su u finalu pobijeidile češku kombinaciju Andrea Hlavačkova - Lucie Hradecka sa 6:1, 6:4.

Rezultati završnog WTA Mastersa sezone (4,9 miliona  dolara): 
finale, singl:
Serena Williams (SAD/3) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 6:3;
dubl:
Marija Kirilenko/Nadja Petrova (Rus) - Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ) 6:1, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti