Serena Williams u finalu protiv Agnieszke Radwanske

Finale Grand Slama u Wimbledonu

Serena Williams u finalu protiv Agnieszke Radwanske

A. Haznadarević

Poljakinja   Agnieszka Radwanska i Amerikanka Serena Williams  finalistkinje su trećeg ovogodišnjeg teniskog Grand Slam turnira u Wimbledonu.

Radwanska je kao treća nositeljica u polufinalu sa 6:3 i 6:4 pobijedila osmoplasiranu Njemicu Angeliqu Kerber, dok je šesta nositeljica Serena Williams bila boja od druge igračice svijeta - Bjeloruskinje Viktorije Azarenke sa  6:3, 7:6(6).

Za Radwansku to je najveći uspjeh u karijeri, dok će  mlađa sestra Williams u svom sedmom finalu jurišati na petu titulu u Wimbledonu, na kojem je slavila 2002, 2003, 2009 i 2010. godine.

Finalni meć će se igrati u subotu od 15.00 sati.

Rezultati polufinala:
Wimbledon (19,96 miliona eura): 
Agnieszka Radwanska (Polj/3) - Angelique Kerber (Njem/8) 6:3, 6:4;
Serena Williams (SAD/6) - Viktorija Azarenka (Blr/2)  6:3, 7:6 (6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.