Poznati sportista nema mira: Ratuje s Rusima, napada Srbe, a i žena mu je od života napravila pakao

Nema mira

Poznati sportista nema mira: Ratuje s Rusima, napada Srbe, a i žena mu je od života napravila pakao

A. Čaušević

Nekim sportistima se za godinu totalno promijenio život, posebno se to odnosi na brojen Ukrajince koji su sportsku opremu zamijenili vojnom i brane svoju zemlju od ruske agresije. 

Poznati ukrajinski teniser Serhiy Stakhovskyi već mjesecima nema mira. Osim što mu život zagorčavaju Rusi, sada je to počela uraditi i njegova dosadašnja supruga Anfisa Bulgakova.

Stakhovskyi i Bulgakova su dugo godina bili u braku, imaju i troje dece, međutim više nisu zajednoš to je priznao i sam teniser.

"Razveli smo se što sam otišao u rat. Ona je ubrazala stvari. Igrala je sa dva lica. Ili si mrtav ili si živ, samo mi je žao djece."

"Nikad nisam ni mislio da će mi se nešto takvo desti. Malo me sram zbog svega, jer je to najteži udarac za djecu."

Oglasi

Inače, Bulgakova je ruskinja, ali ima i mađarski pasoš gdje i živi sa djecom i upitno je kada će svom bivšem mužu dopustiti da ih vidi.

Osim što vodi rati sa Rusijom, Stakhovskyi je poznat po tome da verbalno napada i srbijanske tenisere. To je bio slučaj sa Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim.

Ukrajinac je u decembru objavio svoje razgovore sa srbijanskim teniserima koji su ranije pristali da putuju u Rusiju na jedan turnir.

Stakhovsky je podijelio oba razgovora pod naslovom "Srpsko mišljenje..." u kojem možete pročitati sljedeću razmjenu poruka s Troickim.

Oglasi

"Razočaran sam Victore što te vidim u Rusiji. Ali valjda se novcem kupuje sve," rekao mu je Ukrajinac, na što je Trocki odgovorio:

"Biti u zemlji mog djeda i bake je neprocjenjivo. Ti si Instagram klaun koji brka politiku i sport. Ovo nema veze s ratom, ali sad kad to spominješ, ja i moja država smo prošli kroz ta s*anja i nikada nismo dobili nikakvu podršku. Zato začepi".

Razgovor završava ovom porukom od Stakhovskog. "U redu, zabavi se. Bolje biti Instagram klaun koji brani svoju zemlju nego biti ku*va plaćena ruskim novcem."

Sličan ton Stakhovsky je zadržao i sa Tipsarevićem: "Razočaran sam, Janko. Jako sam razočaran što te vidim u Rusiji. Valjda je novac prevladao moral, to je tvoj izbor."

Tipsarevićev odgovor bio je u istom duhu kao i njegovog sunarodnjaka: "Stvarno? Kako se to kaže, Freedom Fighter na Instagramu? Jeste li vi ili članovi vaše je*ene porodice protestvovali na bilo koji način kada su NATO snage bombardirale moju zemlju, moju porodicu i moj narod prije 20 godina?"

Razgovor koji je Stakhovsky zaključio ovako: "Uživajte u novcu. Borac za slobodu na Instagramu."

Ukrajinac na sve način pokušava da Ruse prikaže kao zločince te da pomogne svojoj zemlji. I jasno je da nema namjeru odustati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi