Šest titula za bh. tenisere u ovoj sezoni

Šest titula za bh. tenisere u ovoj sezoni

Bosanskohercegovačka teniserka Mervana Jugić -Salkić u paru s Ruskinjom Ksenijom Lukinom osvojla je ITF turnir u Milduri (Australija) u konkurenciji dublova.

Jugić - Salkić je u svojoj profesionalnoj karijeri do sada osvojila 55 titula od toga 41 u konkurenciji parova.

Ovom titulom teniseri i teniserke iz BiH su došli do ukupno šeste titule u ovoj sezoni, što je najveći uspjeh bh. tenisa do sada, saopćeno je iz TSBiH.

Šest titula za BiH u ovoj sezoni osvojili su Aldin Šetkić, Amer Delić, Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Jasmina Tinjić i Mervana Jugić- Salkić.

U Teniskom savezu BiH ističu da su rezultati u pojedinačnim konkurencijama, uz uspjehe Davis kup i Fed kup reprezentacija, nagovještaj najbolje sezone za BiH ikada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.