Šetkić bez finala
Dobar nastup bh tenisera

Bh teniser zaustavljen u polufinalu

Šetkić bez finala

M. Maksimović

Aldin Šetkić nije izborio finale Futuresa u Mostaru. U meču polufinala njega je sa 6-0,6-2 savladao prošlogodišnji pobjednik Marc Sieber. Nijemac je strpljivom igrom kažnjavao svaku pogrešku Šetkića koji je za razliku od predhodna tri meča bio neprepoznatljiv.

Bez obzira na ovaj poraz Aldin je u Mostaru ostvario solidan rezultat. Nijemac Marc Siber je u Mostar stigao kao pobjednik Futuresa u Njemačkoj, a sutra će imati priliku ponoviti prošlogodišnji rezultat. Posljednja prepreka u finalu je njegov zemljak Bastian Knittel koji je nakon velike borbe pobjedio prvog nositelja Austrijanca Heidera - Maurera 7-5,4-6,7-6(2).

U konkurenciji parova, slavili su Mislav Hizak i Deni Zmak iz Hrvatske. Oni su u finali bili bolji od para Bjelica/Savić 7-5,4-6,(11-9).

Rezultati polufinala:
Marc Siber (Nje,7) - Aldin Šetkić (BiH) 6-0,6-2
Bastian Knittel (Nje,3) - Heider- Maurer(Aut,1) 7-5,4-6,7-6(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.