Šetkić do finala u paru
Na redu mečevi četvrtfinala

Futures u Mostaru ulazi u završnicu

Šetkić do finala u paru

M. Maksimović

Na Futuresu koji se igra u Mostaru za nagradni fond od 15.000 dolara, Aldin Šetkić je izborio nastup u finalu parova.Aldin je zajedno sa Aleksandrom Slovićem iz Srbije u polufinalu pobjedio prve nositelje Ivana Bjelicu i Davida Savića iz Srbije 7-5,6-1.

U finalu će Šetkić i Slović igrati protiv Marina Draganje i Dine Marcana iz Hrvatske.
U pojedinačnoj konkurenciji u turniru više nema igrača iz BiH. Šetkić je zaustavljen u drugom kolu, bolji je bio Austrijanac Nicolas Reissig 2-6,4-6. Kolo ranije su eliminisani Ismar Gorčić, Damir Dzumhur i Tomislav Brkić.
Posednu pažnju je privukao nastup 17-godišnjeg Damira Džumhura, koji je dobro namučio 4. nositelja i pobjednika prethodnog mostarskog futuresa Nijemca Marca Siebera, trenutno 365. igrača svijeta. Naš junior je sjajno počeo i dugo vodio u drugom setu, ali nije izdržao, izgubio je 6-4,5-7,3-6.
Ismar Gorčić je uzeo prvi set protiv Čeha Jiržija Skoloudika, ali je u oba naredna ostao prekratak 6-1, 3-6,4-6. Sličan razvoj situacije je bio u meču Tomislava Brkića protiv 2. nositelja Dušana Lojde. Tomo je uzeo prvi set, ali je onda jednostavo stao, pa je do kraja uhvatio gem, 0-6, 1-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti