Šetkić došao do četvrte Futures titule

U finalu u Antaliji savladao Androića

Šetkić došao do četvrte Futures titule

Aldin Šetkić, 24-godišnji bosanskohercegovački teniser, nakog dužeg vremena osvojio je jednu titulu. Bez većih problema savladao je Tonija Androića u finalu ITF Futures turnira u Antaliji.

Šetkić je danas igrao peti put protiv Androića, te slavio četvrtu pobjedu, koja mu je donijela četvrtu titulu iz Futures serije. Bosanskohercegovački teniser slavio je sa 2:0 (6:2, 6:2).

Bosanskohercegovački teniser u karijeri odigrao je čak 18 Futures singl finala, a ovo mu je bila četvrta titula. Šetkić će se nakon ovog rezultata vratiti među 500 najboljih tenisera na svijetu.

Šetkić je do finala savladao Lobakova, Lukacsa, Smirnova, te u polufinalu našeg drugog tenisera, Tomislava Brkića i na kraju Hrvata Androića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti