Šetkić i Brkić uspješni u paru
Šetkić uspješan u paru

Počeo Futures u Mostaru

Šetkić i Brkić uspješni u paru

M. Maksimović

Mečevima prvog kola startao je glavni dio Futuresa u Mostaru vrijednog 15.000 dolara.Nakon mečeva kvalifikacija osam tenisera je izborilo svoje mjesto u glavnom dijelu turnira, među kojima je i naš teniser Zlatan Kadrić.

Pored Kadrića u glavnom dijelu turnira još u singlu nastupaju Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, odnosno Tomislav Brkić. Svi naši teniseri sutra će izaći na teren, među prvima Tomislav Brkić i Zlatan Kadrić. Brkić će igrati protiv Šveđanina Markusa Berga, a Kadrić protiv Jirija Skoludika iz Češke. Nakon toga će na teren i Ismar Gorčić koji će sa druge strane mreže imati Sherifa Shabriya iz Egipta. I na kraju Aldin Šetkić će pokušati izboriti drugo kolo, prva prepreka je Petar Jelinić iz Hrvatske.

Aldin Šetkić i Tomislav Brkić su turnir uspješno otvorili u konkurenciji parova.Aldin je u paru sa Antoniom Šančićem eliminisao njemačku kombinaciju Bastian Knittel/Marc Sieber u dva seta, 7-5,6-3. Još bolji posao je napravio Tomislav Brkić koji je sa Marinom Draganjom eliminisao treće nositelje Maamouna i Sabryja iz Egipta nakon velike borbe 5-7,7-5(10-6).
Rezultati 1.kolo:
Ilija Vučić (Srb) - Marc Rath (Aut) 7-6(7),5-7,6-4
Marin Bradarić (Hrv) - David Savić (Srb,6) 6-2,6-4
Bastian Knittel (Nje,3) - Denis Matsukevitch 6-4,6-2
Michael Lizner (Aut) - Ivan Bjelica 6-0,6-3
Karim Maamoun (Egy) - Ivan Đurđević (Srb) 6-1,7-6(1)
Marc Siber (Nje,7) - Axel Michon (Fra) 6-4,1-6,7-5
Valery Rudnev (Rus,2) - Frediric Novas (Švi) 4-6,6-3,6-4




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.