Šetkić izborio polufinale
Šetkić je eliminisao dva nositelja

Naš teniser i dalje ne zna za poraz u Mostaru

Šetkić izborio polufinale

M. Maksimović

Aldin Šetkić nastavlja sa sjanim nizom u Mostaru. Naš najbolje rangirani teniser je izborio polufinale Futuresa vrijednog 15.000 dolara.Plasman među četiri najbolja, Aldin je osigurao pobjedivši u četvrtfinalu petog nositelja, 366. igrača na ATP listi Nikolu Mektića 6-3,1-6,7-5.

Šetkić je igrao dobro, u trećem setu je imao break, 5:3 i 40/15 na svoj servis. Mektić se izvukao, spasio je četiri meč lopte, vrativši se na 5:5. To nije pokolebalo Šetkića koji izdržao do kraja i novim breakom stigao do pete meč lopte i pobjede. Njegov naredni protivnik u polufinalu je teniser koji je u Mostaru pobjeđivao, sedmi nositelj, Nijemac Marc Sieber. Siber je u četvrtfinalu zaustavio drugo nositelja Rusa, Valeryja Rudneva 6-4,6-7(2),6-2.

U drugom polufinalu ove godine vrlo zanimljivog Futuresa, igraju prvi nositelj, Austrijanac Heider - Maurer i treći Nijemac Bastian Knittel.Knittel je pobjedio Rumunja Ionitu 3-6,6-2,6-2, dok je Maurer bio bolji od Ilije Vučića iz Srbije 5-7,6-3,6-4.

U konkurenciji parova, Ismar Gorčić i Marin Bradarić su zaustavljeni u polufinalu. Kombinacija Hizak/Zmak je bila bolja 6-4,4-6,10-6.
Rezultati četvrtfinala:
Aldin Šetkić (BiH) - Nikola Mektić (Hrv,5) 6-3,1-6,7-5
Marc Siber (Nje,7) - Valry Rudnev (Rus,2) 6-4,6-7(2),6-2
Heider - Maurer (Aut,1) - Ilija Vučić (Srb) 5-7,6-3,6-4
Bastian Knittel (Nje,3) - Victor Inonita (Rum,8) 3-6,6-2,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.