Šetkić pobjedio Rusevskog za 2:2
Velika pobjeda Aldina Šetkića

Ismar Gorčić ima meč loptu

Šetkić pobjedio Rusevskog za 2:2

M. Maksimović

Odluka o pobjedniku meča prvog kola II grupe Euroafričke zone Davis Cupa pada u posljednjem petom meču. Drugi bod za našu reprezentaciju osvojio je Aldin Šetkić koji je nakon tri sata i 15 minuta pobjedio Predraga Rusevskog 1-6,7-5,6-4,6-2. Nakon pobjede Šetkića ukupni rezultat je 2:2, a posljednji meč će prema najavi igrati Ismar Gorčić i Dimitar Grabulovski

Četvrti meč nije dobro počeo po nas, Rusevski je sa čistih 6-1 uzeo prvi set, nakon čega je Makedonija stigla na korak do plasmana u četvrtfinale. U prvom setu, Šetkić je krenuo sa 1:0, nakon čega Rusevski trostrukim breakom za 25.minuta stiže do laganinih 1-6. Međutim, Aldin je počeo igrati onako kako zna i polako je iz gema u gem lomio prvi reket  Makedonske selekcije. Drugi set je možda bio i presudan za daljnji razvoj meča, jer bi naš teniser teško nadoknadio
dva seta zaostatka.

Šetkić je sa breakom stigao do 3-0, pa 4-1, ali se Rusevski vratio na 4-3. Imao je Aldin 5-4 i svoj servis, ali se Rusevski breakom vratio u set. Naredna dva gema nude dosta uzbuđenja.
U 11.gemu drugog, Aldin opet pravi break, ali na svom servisu mora spašavati break lopti, da bi treću set loptu pretvorio u 1-1. Nakon drugog teškog seta, Rusevski počinje polako padati, a naš teniser u najboljem mogućem trenutku pravi break, u sedmom gemu, odlazi na 5-3, dva gema kasnije već ima 2-1 u setovima. U trećem setu se igra Rusevskog počela polako raspadati, što naš teniser koristi i sa 6-2 stiže do velike pobjede i drugog boda za našu Davis Cup reprezentaciju.



Prije samog meča, mnogi su prognozirali izjednačen meč do kraja i te prognoze su se pokazale ispravnim jer od osam mečeva prvog kola II grupe njih šest je već rezultatski završeno, a osim susreta u Velesu, isti rezultat 2:2, imamo u duelu Litve i Velike Britanije. Podsjećamo, pobjednik ovog meča će igrati sa Estonijom koja je već savladala Mađarsku u Tallinu 4:1.

Makedonija - BIH 2:2
Predrag Rusevski - Ismar Gorčić 6-4,6-2,6-4
Dimitar Grabuloski – Aldin Šetkić 1-6,4-6,0-6
Rusevski/Magdinčev – Šetkić/Gorčić 6-4,6-4,6-2
Predrag Rusevski - Aldin Šetkić 6-1,5-7,4-6,2-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.